11/12/2018

Γιατροί στη Σκωτία επιτρέπεται να συνταγογραφούν βόλτες στη φύση στους ασθενείς τους

Image result for natureΑπό τις αρχές Οκτώβρη οι γιατροί στη Σκωτία επιτρέπεται να συνταγογραφούν βόλτες στη φύση στους ασθενείς τους. Θεωρείται το πρώτο σε είδος του πρόγραμμα με στόχο να μειώσει το άγχος, την πίεση αυξάνοντας παράλληλα την ευτυχία για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, νοητικές ασθένειες, άγχος, προβλήματα στην καρδιά και πολλά άλλα.


Το πρόγραμμα συνοδεύεται από ένα πλούσιο σε προτάσεις εγχειρίδιο σχετικά με την φυσική αυτή θεραπεία, οι οποίες αποτελούν εναλλακτικές ιδέες. 


Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο προτείνεται στους ασθενείς να φτιάξουν έναν χειροποίητο ανεμοδείκτη χρησιμοποιώντας απλά ένα στεφάνι και υλικά από την φύση ώστε να εκτιμήσουν την ταχύτητα του ανέμου. 


Στη διάρκεια της άνοιξης συνιστούν στους ασθενείς τους να μαζέψουν άμμο και ό,τι άλλο βρουν στην αμμουδιά για να φτιάξουν κάτι που τους την θυμίζει είτε απλώς να έρθουν σε επαφή με τη θάλασσα. Μία άλλη πρόταση είναι να δανειστούν το σκυλάκι ενός γνωστού τους και να τον πάνε βόλτα είτε να πάνε βόλτα στο πάρκο και να κυλιστούν στο γρασίδι.


Το καλοκαίρι συνιστούν στους ασθενείς τους να παρατηρήσουν διαφορετικά είδη φυτών ή ζώων.


Το υπόλοιπο της χρονιάς προτείνεται να βοηθήσουν στον καθαρισμό της παραλίας, να παρατηρήσουν ένα αστείο σύννεφο και η επαφή με τα ζώα όπως το να "ανοίξουν κουβέντα" με ένα πόνυ ή να ταΐσουν τα πουλάκια της αυλής τους. Τέλος, συνίσταται να προετοιμάσουν το μεσημεριανό τους, το οποίο θα το φάνε στην εξοχή. 


Όλες αυτές οι προτάσεις συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς εφόσον έρευνες δείχνουν τεράστια οφέλη τόσο για την νοητική όσο και την σωματική υγεία. Εάν ένα άτομο αφιερώσει 90 λεπτά από την μέρα του σε μία δασική περιοχή, θα μειωθεί ο κίνδυνος για κατάθλιψη.  

No comments:

Post a Comment