2/16/2019

"ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ - ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ... ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!

Image result for man dog"ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ - ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ... ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!
Σου λέω με κάθε ειλικρίνεια και με το χέρι στην καρδιά: μην υιοθετήσεις ποτέ και για κανένα λόγο έναν σκύλο!

Αν το θελήσεις, πολέμησέ το!

Ο σκύλος που θα υιοθετήσεις θα σου... καταστρέψει τη ζωή... εκείνη που ζούσες και "ακολουθούσες" μέχρι σήμερα!

Μην υιοθετήσεις ποτέ έναν σκύλο!

Γιατί μετά από την συμβίωση με τον σκύλο σου, δεν θα είσαι ποτέ πια ο ίδιος. Τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν παλιά!

Θα μοιάζει σαν ο κόσμος που μέχρι σήμερα γνώριζες να μην έχει υπάρξει ποτέ! Τα προβλήματα, οι ανησυχίες και το άγχος σου, θα μοιάζουν σαν να μην υπήρξαν, σαν να μην υπήρξε ποτέ και τίποτα πριν από εκείνον!

Σίγουρα, είναι δύσκολο να αρχίσεις να "μπαίνεις" στην λογική ενός σκύλου. Είναι δύσκολο να νοιώσεις δυνατός και να ξεπεράσεις τα εμπόδια, ακριβώς όπως θα έκανε εκείνος: με ένα πλατύ, αληθινό, χαμόγελο!

Για αυτό σου λέω... μην υιοθετήσεις ποτέ έναν σκύλο! Ποτέ!

Γιατί το πρωί θα ξυπνάς και το πρώτο πράγμα που θα βλέπεις θα είναι δυο υγρά μάτια που χαμογελούν, μια ουρά που θα μοιάζει με ανεμιστήρα και θα παίρνεις αμέτρητα φιλιά στο πρόσωπο από κάποιον που θα είναι τόσο χαρούμενος, όσο κανένας άλλος, που ξεκινά την καινούργια ημέρα μαζί σου, δίπλα σου!

Για αυτό σου λέω... μην υιοθετήσεις ποτέ έναν σκύλο! Ποτέ!

Γιατί θα πρέπει, όσο και αν βαριέσαι, όσο και αν βρέχει, κάνει κρύο ή έχει καύσωνα, να βγεις επιτέλους από το σπίτι. Γιατί εκείνος, ο σκύλος σου, ο φίλος σου, θα πρέπει να πάει την βόλτα του! Και, τελικά, θα το κάνεις με ευχαρίστηση γιατί θα το κάνεις για εκείνον! Έτσι θα βλέπεις πως αλλάζει η φύση, θα στέκεσαι και θα κοιτάς τα δέντρα να ανθίζουν ή να χάνουν τα φύλλα τους. Θα ακούς ακόμα και τα λιγοστά σπουργιτάκια, που έχουν απομείνει στις πόλεις μας, να κελαϊδούν.

Μην υιοθετήσεις ποτέ έναν σκύλο!

Γιατί εκείνος όταν είσαι στενοχωρημένος δεν θα αφήνει τα δάκρυα σου να προλάβουν να πέσουν το πάτωμα. Θα είναι εκεί για να σου δίνει τα αληθινά φιλιά του και να σε ηρεμεί, να σε αγαπά!

Για αυτό σου λέω... μην υιοθετήσεις ποτέ έναν σκύλο! Ποτέ!

Γιατί όταν σε πληγώνουν, εκείνος θα γλύφει το αίμα, ακόμα και εκείνο που δεν φαίνεται, εκείνο της ψυχής.

Μην υιοθετήσεις, λοιπόν, έναν σκύλο!

Γιατί, αν είσαι ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, εκείνος θα σε... εκπαιδεύσει από την αρχή! Θα σου μάθει πως ο κόσμος μας είναι δύσκολος, είναι σκληρός αλλά θα είναι η αγάπη του που θα σου αποδείξει πως είσαι πιο δυνατός από όσο νόμιζες μέχρι σήμερα! Πως μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αρκεί να έχεις κάποιον που σε αγαπά αληθινά στο πλάι σου!

'Ολα αυτά θα στα μάθει με αγάπη, με την αγάπη του και την αστείρευτη υπομονή και αφοσιώση του, αυτός ο σκύλος, ο φίλος σου!

Εκείνος θα σου μάθει να αγαπάς τον κόσμο όλο, χωρίς ανταλλάγματα ή δεύτερες σκέψεις.

Δεν θα σου ζητήσει ποτέ τίποτα. Θα σε κάνει μόνο να νοιώσεις, βαθιά μέσα στην ψυχή σου, την αγνή καρδούλα του με εκείνο το βαθύ του βλέμμα. Θα "κρέμεται" από τα μάτια σου και τον τόνο της φωνής σου για να καταλάβει πως τον αγαπάς.

Θα σε μάθει πως δεν πρέπει να βάζεις ταμπέλες στους ανθρώπους, πως δεν πρέπει να κρατάς κακία αν κάποιος σε πείραξε, πως θα πρέπει να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα και πως ο "εγωισμός" μόνο κακό μπορεί να φέρει.

Θα σε μάθει να είσαι υπομονετικός και να "νοιώθεις" τον συνάνθρωπό σου.

Για αυτό σου λέω, μην υιοθετήσεις ποτέ έναν σκύλο γιατί εκείνος θα σε κάνει να θυμηθείς πως είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΜΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΣΚΥΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! " Via: Άνθρωπος και Σκύλος

No comments:

Post a Comment